Spectaculair transport van kostbare vleugel vanaf zestiende verdieping

Spectaculair transport van kostbare vleugel vanaf zestiende verdieping
12-11-2018 09:51 | Transport | auteur Redactie

DELFT - Woensdag 14 november wordt voor het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds een kostbare Bechstein vleugel uit een appartement, op de 16e verdieping, in Delft getakeld.

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) heeft een kostbare Bechstein vleugel ter waarde van € 35.000 ontvangen, afkomstig uit een nalatenschap. Er bleek één klein probleem. De vleugel van ruim 2 meter lang staat op de 16e verdieping en kan niet via de lift naar beneden.

Het NMF heeft Griffioen Transport, gespecialiseerd in het verhuizen en vervoeren van vleugels, gevraagd deze klus te klaren. Barry Dik: “Vleugels verhuizen is ons dagelijkse werk, maar zo spectaculair hebben wij het nog niet eerder meegemaakt. Een van de hoogste mobiele kranen met opzet stuk wordt ingezet. We moeten namelijk een hoogte van 54 meter overbruggen over een afstand van 57 meter. Dat is gigantisch."

Op woensdag 14 november is vanaf 07.00 uur de kraan ter plaatse en tussen 08.30 en 10.00 uur wordt het takelwerk verricht. ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier