Transport Online - Vliegtuig op testvlucht in nood boven Portugal

Vliegtuig op testvlucht in nood boven Portugal

Vliegtuig op testvlucht in nood boven Portugal
11-11-2018 18:33 | Algemeen | auteur ANP/DPA

LISSABON - Een vliegtuig van de Kazachse luchtvaartmaatschappij Air Astana is zondag tijdens een testvlucht boven Portugal in grote nood geraakt en kon ternauwernood nog landen. Nadat de piloten eerst hadden overwogen een noodlanding in zee te maken, lukte het uiteindelijk met veel moeite de luchthaven van Beja te bereiken, 150 kilometer ten zuidoosten van Lissabon, meldden Portugese media.

De piloot moest drie keer de landing inzetten, voordat hij het toestel veilig aan de grond kon zetten, meldde de krant Público. Twee F-16-straaljagers begeleidden het vliegtuig tijdens de noodlandingsprocedure. Het vliegtuig was na een onderhoudsbeurt bezig aan een testvlucht en daarom waren er, behalve zes bemanningsleden, geen passagiers aan boord.

Blijkbaar waren na de start de instrumenten uitgevallen, waardoor de piloten de controle over het toestel, een Embraer 190, tijdelijk verloren. De bemanning stuurde een noodoproep uit, waarna F-16's de lucht in gingen voor assistentie. Het vliegtuig cirkelde een tijdje in krappe bochten boven Portugal. Voor de landing in Beja waren ambulances en brandweer uitgerukt. De bemanning bleef echter ongedeerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions