'Ongevraagde overnamebiedingen op TomTom'

'Ongevraagde overnamebiedingen op TomTom'
11-11-2018 14:58 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

AMSTERDAM - Navigatiedienstverlener TomTom heeft naar verluidt ongevraagde overnamebiedingen gekregen van ten minste drie investeringsmaatschappijen, waaronder CVC Capital Partners. Dat meldt nieuwssite TMT Finance op basis van ingewijden. TomTom weigert commentaar te geven. Het bedrijf zou momenteel geen biedingen op het hele bedrijf overwegen.

Ook de investeerders Cinven en Silver Lake zouden een bod hebben uitgebracht. De biedingen werden volgens TMT Finance gedaan tijdens TomToms strategische verkenningsproces voor zijn divisie Telematics. De aan de beurs in Amsterdam genoteerde onderneming bekijkt momenteel de mogelijkheden voor dit onderdeel dat producten voor het beheer van een wagenpark aanbiedt.

Geruchten over een mogelijke overname van TomTom doen al enige tijd de ronde. Topman Harold Goddijn zei onlangs zelfs dat het bedrijf bij een eventuele verkoop van zijn Telematics-divisie moet nadenken of het alleen door wil of samenwerkingen aan wil gaan. Daarop veerde de beurskoers van TomTom stevig op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden