Transport Online - JCL Logistics Benelux ontwikkelt gespecialiseerd fietsdistributienetwerk

JCL Logistics Benelux ontwikkelt gespecialiseerd fietsdistributienetwerk

JCL Logistics Benelux ontwikkelt gespecialiseerd fietsdistributienetwerk
11-11-2018 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

'S-HEERENBERG - JCL Logistics Benelux heeft een dedicated netwerk ontwikkeld voor het distribueren van fietsen aan fietsspeciaalzaken in geheel Nederland. Dit initiatief, dat per 1 november van start gaat, opereert naast het reeds bestaande Europese netwerk voor fietsdistributie. Met het gespecialiseerde fietsdistributienetwerk kan JCL diverse merken tegelijk leveren aan dealers.

Sinds jaren is JCL specialist op het gebied van distributie en warehousing van gerenommeerde fietsenmerken. Het logistieke bedrijf zoekt constant naar innovatieve en kostenbesparende oplossingen om daarmee verdere toegevoegde waarde te bieden aan klanten. Eén daarvan is het opzetten van een volledig dedicated distributienetwerk in Nederland voor fietsen en e-bike accu’s.

“Er is behoefte aan een dergelijk distributienetwerk gezien het formaat van de fietsen en de transporteisen”, vertelt directeur Bert de Vries. “Met onze schaalgrootte en bewezen trackrecord van 500.000 fietsen op jaarbasis zijn wij in staat om een fijnmazige distributie te garanderen op een kwalitatief hoogwaardige wijze. Door de fietsen van verschillende fabrikanten te combineren volgens het ‘one drop’-systeem, besparen onze klanten op transportkosten, krijgen de dealers minder leveranciers aan de deur en verminderen we de CO2-uitstoot.”

Complete dienstverlening

Voor het veilig distribueren van e-bikes en fietsaccu’s gelden dikwijls speciale wetten en richtlijnen. Alle chauffeurs van JCL zijn gecertificeerd om ADR-producten veilig en verantwoord te transporteren. Naast de fietsdistributie beschikt de logistiek dienstverlener in ’s-Heerenberg over een gespecialiseerd fietsenwarehouse en een op- en overslag van gevaarlijke goederen. Bert de Vries: “Met dit totaalconcept kunnen wij het hele traject, vanaf het ophalen bij de leverancier, via de opslag tot aan de uiteindelijke levering aan de klant geheel verzorgen.”

JCL Logistics Benelux JCL is een internationaal logistiek dienstverlener met vestigingen in ’s-Heerenberg, Eersel en Oosterhout. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de JCL Group met het hoofdkantoor in Zwitserland en veertig vestigingen in Europa. JCL is gespecialiseerd in de distributie en warehousing voor gerenommeerde fietsmerken en klanten in de chemische industrie. Buiten deze activiteiten is JCL voornamelijk actief in de totale logistieke supply chain voor de high-tech en automotive industrie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions