Transport Online - Betogers Amsterdam eisen socialer Nederland

Betogers Amsterdam eisen socialer Nederland

Betogers Amsterdam eisen socialer Nederland
10-11-2018 15:19 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - In Amsterdam hebben zo'n achtduizend mensen gedemonstreerd voor een 'sociaal Nederland'. Ze liepen van de Dam naar het Museumplein. De betoging was georganiseerd door de vakbonden FNV en CNV uit ontevredenheid over het regeringsbeleid.

De demonstranten op de Dam hadden vlaggen en spandoeken bij zich met daarop teksten als 'Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar' en 'Flexwerk is pensioenroof'. Ze vinden dat de welvaart oneerlijk verdeeld is. Vooral bedrijven en aandeelhouders zouden volgens de bonden profiteren van de bloeiende economie, maar werknemers nauwelijks. Veel mensen maken zich volgens hen dan ook zorgen over het voortbestaan van de verzorgingsstaat. Ze willen meeprofiteren van de economische groei en het tegenhouden van de afschaffing van de dividendbelasting.

"De 1,9 miljard moet naar de mensen, zodat de welvaart eerlijker en socialer verdeeld wordt in Nederland. Vestigingsklimaat betekent ook goede scholen, docenten die niet omkomen in het werk, zorgpersoneel dat fatsoenlijk betaald wordt en ook dat er geen 450.000 kinderen in armoede hoeven op te groeien'', aldus de FNV.

Een van de sprekers was PvdA-leider Lodewijk Asscher. "Wij staan op voor de ambulancebroeder, de buschauffeur, de leraar, de brandweerman, de verpleegkundige, de vuilnisman, de politieagent, de jeugdzorgwerker. Dit kabinet blijft kiezen voor de multinationals boven de mensen. Verlaag de werkdruk van leraren, zorg voor meer menskracht bij de jeugdzorg, investeer in de mensen die onze ouderen verplegen”, zei Asscher.

Ook andere sprekers uit de onderwijswereld en de zorg spraken de menigte toe. Ook sprak een ex-medewerker van het failliete Slotervaartziekenhuis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen