Transport Online - Doneeractie voor hoger beroep blokkeerders A7

Doneeractie voor hoger beroep blokkeerders A7

Doneeractie voor hoger beroep blokkeerders A7
09-11-2018 23:42 | Binnenland | auteur ANP

DOKKUM - Opnieuw is een doneeractie gestart voor de zogenoemde A7-blokkeerders. Zij kregen vrijdag veelal taakstraffen opgelegd voor de blokkade van de A7 bij Joure tijdens de sinterklaasintocht in Dokkum vorig jaar. Deze keer wordt geld ingezameld om een mogelijk hoger beroep daartegen te kunnen bekostigen. Dat staat te lezen op de website doneeractie.nl, die al eerder geld ophaalde voor de supporters van Zwarte Piet.

Op de site staat: "De uitspraak viel behoorlijk zwaar. Er zijn forse taakstraffen geëist van 80 tot maar liefst 240 uur! Ook werd er opgelegd dat ze de kapotte ruit van de bus en de huur moeten betalen. Daarom hebben de Friezen besloten om in hoger beroep te gaan. Echter is de vorige pot leeg.''

Of de 'blokkeer-Friezen', zoals ze ook wel genoemd worden, daadwerkelijk in hoger beroep gaan, is nog niet duidelijk. Advocaat Tjalling van der Goot die 33 van de 34 mensen bijstaat, onder wie boegbeeld Jenny Douwes, zei vrijdagavond laat "de tijd te nemen voor die beslissing''.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions