Clicky

 
Transport Online - Werkgroep MH17 vraagt Trump in brief om steun

Werkgroep MH17 vraagt Trump in brief om steun

Werkgroep MH17 vraagt Trump in brief om steun
09-11-2018 10:02 | Algemeen | auteur ANP

WASSENAAR - De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 heeft een brief gestuurd naar de Amerikaanse president Donald Trump. De groep vraagt Trump om zijn steun, vooral met het oog op een mogelijke ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin later deze maand.

In de brief verwijst de werkgroep, die naar eigen zeggen zo’n dertig families van slachtoffers vertegenwoordigt, naar de reactie van Trump op de dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi. De Amerikaanse president noemde de opstelling van de Saudische autoriteiten "de slechtste doofpot in de geschiedenis van doofpotten''.

De nabestaanden vragen Trump of de Russische houding niet in dezelfde categorie thuishoort en een soortgelijke reactie verdient. "Een reactie die aandringt op de waarheid en geen doofpotten accepteert’’, aldus de groep. "Als één enkel onschuldig leven zo'n reactie verlangt, dan zijn 298 er zeker genoeg", schrijven ze.

Ze hopen dat Trump de zaak ter sprake brengt als hij later deze maand Poetin treft. "Poetin heeft antwoorden waar wij recht op hebben.” De werkgroep heeft nog geen reactie gekregen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden