Clicky

 
Transport Online - Buitenlandse media duiken massaal op Emile Ratelband

Buitenlandse media duiken massaal op Emile Ratelband

Buitenlandse media duiken massaal op Emile Ratelband
08-11-2018 17:53 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Veel buitenlandse media hebben woensdag en donderdag het nieuws opgepikt van Emile Ratelband die zijn ‘gevoelsleeftijd’ legaal wil maken. Onder meer Sky News, BBC en The Daily Mirror wijden op hun website verhalen aan de voormalige positiviteitsgoeroe.

Daarnaast werd de BN'er genoemd in een radio-item van de BBC. Ook in de VS trekt de opmerkelijke rechtszaak de aandacht; onder meer The Washington Post vond Ratelband interessant genoeg voor een artikel.

Ratelband bepleitte maandag voor de rechtbank in Arnhem dat hij zich jonger voelt dan de leeftijd op zijn paspoort aangeeft. Daarom wil hij wettelijk zijn leeftijd met twintig jaar terugschroeven. Hij vergelijkt zijn verzoek met het veranderen van het geslacht van een transgender op het paspoort.

Ratelband, die zichzelf tegenwoordig ‘bewustzijnsverruimer’ noemt, lijdt naar eigen zeggen ernstig onder alle praktische beperkingen waar hij als bijna-zeventigjarige tegenaan loopt. Hij stelt onder meer dat bedrijven hem niet willen inhuren omdat hij 69 is. Bovendien is Ratelband diep beledigd omdat hij AOW krijgt.

Daarnaast zou Ratelband naar eigen zeggen meer aandacht krijgen op Tinder als hij daar niet hoeft te ‘liegen’ over zijn wettelijke leeftijd. De buitenlandse media omschrijven de BN'er als "een Nederlandse pensionado" tot "de man die een bijrol insprak in Cars 2".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden