Clicky

 
Transport Online - Ryanair bereikt akkoord met Duitse vakbond

Ryanair bereikt akkoord met Duitse vakbond

Ryanair bereikt akkoord met Duitse vakbond
08-11-2018 16:18 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DUBLIN - De Ierse prijsvechter Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Duitse vakbond Verdi over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel. Personeel mag nog stemmen over het onderhandelingsresultaat, aldus Ryanair. Verdi vertegenwoordigt circa duizend cabinemedewerkers van Ryanair.

Net als veel van de Europese collega's legde ook het personeel van Ryanair in Duitsland meermaals het werk neer om hun roep om verbeteringen kracht bij te zetten. De Duitsers eisten eerder een loonsverhoging en meer sociale zekerheid. Daarnaast wilden ze dat het Duitse arbeidsrecht op hen van toepassing is, in plaats van het Ierse. Details over het akkoord werden donderdag niet gegeven.

Verder zou volgens de maatschappij Italiaans cabinepersoneel in meerderheid hebben ingestemd met een onderhandelingsresultaat met Italiaanse bonden. Ook heeft Ryanair bonden in Zweden en Griekenland erkend. In die landen wordt nu ook onderhandeld over betere arbeidsvoorwaarden.

Onlangs besloot Ryanair om zijn basis in Eindhoven te sluiten. Dat kostte meerdere personeelsleden hun baan. Met tientallen Nederlandse piloten en cabinemedewerkers ligt Ryanair in de clinch over een vertrekregeling. Het gaat om personeel dat weigert zich te laten overplaatsen naar andere bases.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden