Clicky


DB Schenker gaat met volledig autonome T-Pod de weg op

DB Schenker gaat met volledig autonome T-Pod de weg op [+video]
08-11-2018 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

JÖNKÖPING(Zweden) - Dinsdag 6 november is DB Schenker begonnen met de eerste commerciële ritten met gebruik van de T-Pod, een volledig elektrisch, autonome vrachtwagen, in het Zweedse Jönköping. De T-Pod zal continu van en naar het magazijn rijden en zo de weg vrij maken voor een duurzame overgang van vrachtvervoer over de weg.

"Wij van Schenker werken op volle toeren aan duurzame en innovatieve logistiek. Autonoom rijden wordt hierbij steeds belangrijker. Samen met Einride willen we de eerste autonome, volledig elektrische truck in de nabije toekomst op de openbare weg brengen en daarmee nieuwe normen stellen voor de logistiek van morgen", aldus Jochen Thewes, CEO van DB Schenker.

"Zwaar wegtransport is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot. Door diesel te vervangen door elektriciteit, verminderen we de CO2-uitstoot met 90 procent. We zijn blij en dankbaar dat DB Schenker ervoor heeft gekozen om deel uit te maken van deze revolutie", aldus Robert Falck, CEO en oprichter van Einride.

De T-pod van Einride heeft geen cabine en chauffeur maar kan worden bediend door een menselijke operator van honderden kilometers ver weg. Het ontbreken van een bestuurderscabine maakt het een kleiner voertuig met grotere laadcapaciteit, grotere flexibiliteit, lagere productiekosten, lagere bedrijfskosten en geoptimaliseerd energieverbruik mogelijk.

Een vloot van T-pods kan worden gecoördineerd door een intelligent routingsysteem, waardoor de levertijd, de levensduur van de accu en het energieverbruik worden geoptimaliseerd, zodat het vrachtvervoer over de weg zo efficiënt mogelijk verloopt.

Einride en DB Schenker begonnen hun partnerschap in april. De overeenkomst omvat de pilot in Jönköping en een optie voor extra pilots op internationaal niveau.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions