Doden door schietpartij in bar VS

Doden door schietpartij in bar VS
08-11-2018 11:15 | Buitenland | auteur ANP

THOUSAND OAKS - Zeker twaalf mensen zijn om het leven gekomen door de schietpartij in een bar in het Amerikaanse Thousand Oaks (Californië). Ook de schutter is dood, berichten Amerikaanse media. Het is nog onbekend of hij door de politie is doodgeschoten of zelfmoord heeft gepleegd.

Getuigen zeggen dat een man de bar 'Borderline' binnenliep en het vuur opende. Op dat moment zouden honderden mensen aanwezig zijn geweest in de horecazaak. Twee huilende vrouwen vertelden journalisten hoe opeens schoten klonken terwijl een linedance gaande was. Daarna zou paniek zijn uitgebroken. "We zagen schoten en rook. Hij schoot op alles, zelfs de speakers.''

De dader zou zo'n dertig schoten hebben gelost. Er klonken nog steeds schoten toen de politie arriveerde. Een van de doden is de politieman die als eerste ter plaatse was, meldde president Donald Trump. Hij prees in een reactie "de grote moed'' van de politie en sprak zijn medeleven uit met slachtoffers en hun families.

Agenten die de bar binnengingen, ontdekten dat mensen zich overal hadden verstopt. Omstanders hadden een veilig heenkomen gezocht in toiletten en op zolder. Anderen waren weggerend en vroegen om medische hulp bij een nabijgelegen tankstation. Op foto's is te zien dat gevluchte mensen elkaar troosten en praten met de politie.

De autoriteiten hebben na de schietpartij wegen in de omgeving afgezet en een helikopter het luchtruim ingestuurd. Agenten schreeuwden tegen omstanders dat ze afstand moesten houden. Thousand Oaks ligt zo'n 50 kilometer ten westen van Los Angeles. In de getroffen bar stond een country-avond voor studenten op het programma, meldt NBC Bay Area.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden