Transport Online - Werkgevers: arbeidsmarktwet 'stap vooruit'

Werkgevers: arbeidsmarktwet 'stap vooruit'

Werkgevers: arbeidsmarktwet 'stap vooruit'
07-11-2018 17:50 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn matig tevreden over de kabinetsplannen voor een nieuwe arbeidsmarktwet. Ze noemen de plannen "een stap vooruit'', maar waarschuwen dat de maatregelen nog niet de balans brengen die ondernemers graag zouden zien.

Voor VNO-NCW en MKB-Nederland is het nieuwe ontslagrecht positief. Daarbij kunnen werkgevers ook bij een optelsom van kleine redenen mensen worden ontslagen. Ook zijn ze te spreken over de verlenging van de periode waarbij werknemers een tijdelijk contract kunnen krijgen en de langere proeftijd.

De hogere WW-premie voor seizoensarbeid valt de werkgeversorganisaties juist zwaar. Ook landbouworganisatie LTO-Nederland waarschuwt dat arbeid tot wel 7,5 procent duurder wordt.

De brancheorganisatie voor uitzendbureaus ABU is juist te spreken over de hogere WW-premies waarmee "een gelijk speelveld voor verschillende vormen van flexibel werk'' moet ontstaan. De uitzenders denken echter dat de "balans tussen vast en flex'' doorslaat naar dat laatste.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions