Clicky

 
Transport Online - 'Toch geen verkoop voor Endemol Shine Group'

'Toch geen verkoop voor Endemol Shine Group'

'Toch geen verkoop voor Endemol Shine Group'
06-11-2018 13:59 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Endemol Shine Group, het fusiebedrijf met daarin het Nederlandse televisieproductiebedrijf Endemol, is naar verluidt niet meer op zoek naar een koper. Dat meldt het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety op basis van ingewijden. Het proces zou opgeschort zijn.

Endemol Shine Group is in handen van 21st Century Fox en investeerder Apollo Global Management. Het bedrijf ontstond een paar jaar terug door de samenvoeging van de productiemaatschappijen Endemol, Shine en Core Media. De waarde zou enkele miljarden dollars bedragen.

De eigenaren wilden geen commentaar geven tegenover Variety. Er gaan al maanden berichten dat de twee van Endemol Shine af willen. Onlangs nog stelde topman Peter Salmon dat er binnen twee maanden een deal zou zijn, zonder daarbij namen van geïnteresseerde partijen te noemen.

Diverse mogelijke kopers verklaarden evenwel niet mee te dingen. Onder meer het Britse televisiebedrijf ITV reageerde fel op de speculaties. ITV maakte duidelijk niet van plan te zijn om een overnamebod te doen op de productiemaatschappij achter succestitels als Black Mirror en Big Brother.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden