Clicky


 


Frank Masmeijer vecht uitlevering aan België aan

Frank Masmeijer vecht uitlevering aan België aan
06-11-2018 10:02 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam behandelt dinsdag de uitleveringszaak tegen Frank Masmeijer. De voormalig-tv-presentator is in België vorig jaar veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een drugszaak. De Belgische autoriteiten hebben om zijn uitlevering verzocht.

Ten tijde van het vonnis van de rechtbank in Antwerpen was Masmeijer (57) al een tijd op vrije voeten. Bij de uitspraak, waarin werd bepaald dat hij terug de cel in moest, bleef hij weg. Sindsdien was hij een gezocht persoon. Op 23 oktober werd Masmeijer in een hotel in Breda gearresteerd. Hij verzet zich tegen zijn uitlevering. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops zal dat verzet toelichten tijdens de zitting in Amsterdam. Daags na zijn arrestatie werd Masmeijer onder voorwaarden weer vrijgelaten.

Masmeijer heeft tegen het Antwerpse vonnis hoger beroep aangetekend. Naast de acht jaar cel heeft de rechtbank hem 48.000 euro boete opgelegd. De zaak draait om de smokkel van 467 kilo cocaïne, via de haven van Antwerpen. De behandeling van de zaak in hoger beroep gaat op 16 november van start.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions