Transport Online - Bonden beginnen reeks stakingen bij garages

Bonden beginnen reeks stakingen bij garages

Bonden beginnen reeks stakingen bij garages
06-11-2018 09:57 | Binnenland | auteur ANP

NIEUWEGEIN - Bij garagebedrijven zullen komende weken meerdere onaangekondigde stakingen plaatsvinden. Volgens vakbondsbestuurder Albert Kuiper van FNV blijven de acties net zo lang doorgaan tot de werkgevers op de eisen van de bonden ingaan.

Zo'n 150 monteurs van autogarage Stern in Nieuwegein en enkele andere garages leggen dinsdag al het werk neer. De actie heeft mogelijk ook gevolgen voor Mercedes-dealers in de rest van het land. Vanuit Nieuwegein worden Mercedes-onderdelen geleverd aan andere garages. Als die dealers onderdelen niet meer op voorraad hebben, dan kunnen reparaties van Mercedessen vertraging oplopen, aldus de vakbonden.

Het gaat om een cao voor zo'n 85.000 mensen. De medewerkers verzetten zich onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag. Werkgeversorganisatie BOVAG probeerde de partijen op het laatste moment nog terug aan de onderhandelingstafel te krijgen. BOVAG is nu bereid het verplicht werken op zaterdag te schrappen als het maximum aantal vrijwillig in te roosteren zaterdagen opgeschroefd kan worden. Maar de bonden vinden dat de werkgevers met meer over de brug moeten komen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions