Transport Online - Meer pakketvervoer voor moederbedrijf DHL

Meer pakketvervoer voor moederbedrijf DHL

Meer pakketvervoer voor moederbedrijf DHL
06-11-2018 09:47 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

BONN - Deutsche Post DHL heeft in het derde kwartaal meer pakketjes afgeleverd. De Duitse post- en pakketbezorger verzorgde daarnaast meer internationale verzendingen. De hoeveelheid briefpost ging wel omlaag. Per saldo ging de omzet licht omhoog, terwijl de winst fors afnam.

Deutsche Post kwam in juni al met een winstwaarschuwing. Volgens het bedrijf stijgen de kosten zonder dat daar prijsverbeteringen tegenover staan, onder meer door een aanhoudende daling van de postvolumes. De Duitsers kondigden toen ook een herstructureringslast van 500 miljoen euro aan, hoofdzakelijk voor vervroegd pensioen van werknemers. Dat moet helpen de kosten te verlagen. Daarnaast wordt geïnvesteerd in automatisering. Bij het pakketvervoer is wel sprake van structurele groei dankzij de stijgende markt voor e-commerce.

De totale kwartaalopbrengsten bedroegen iets meer dan 14,8 miljard euro, dik 1 procent meer dan een jaar eerder. Daarbij had het internationaal opererende postbedrijf wel last van ongunstige wisselkoersen. De nettowinst kwam uit op 146 miljoen euro, ruim 77 procent minder dan een jaar eerder. Toch houdt de onderneming vast aan zijn winstverwachting voor heel het jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions