OM doet voorstel aan verspreiders plasseks filmpje Patricia Paay

OM doet voorstel aan verspreiders plasseks filmpje Patricia Paay
02-11-2018 11:41 | Showbizz | auteur ANP

HAARLEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdachten van het verspreiden van het seksfilmpje van Patricia Paay een transactievoorstel gedaan om de zaak buiten de rechtbank om af te handelen. Een woordvoerster bevestigt een bericht hierover in het AD. De website GeenStijl en Michel V., alias twitteraar Eendevanger, worden beschuldigd van het publiceren van de video. Volgens het OM is er ook nog een derde verdachte.

Het is niet bekend wat het voorstel inhoudt, maar het kan bijvoorbeeld gaan om een schadevergoeding of taakstraf. Als de verdachten niet akkoord gaan, moeten ze alsnog voor de rechter verschijnen. Het voorstel is half oktober naar de advocaten gegaan en ze hebben tot eind deze maand de tijd om te reageren, aldus de zegsvrouw.

De zaak draait om de video, die vorig jaar februari naar buiten kwam, waarin te zien is dat Paay plasseks heeft met een man. De civiele rechter in Amsterdam besliste eerder dit jaar al dat GeenStijl en V. een schadevergoeding moeten betalen van 30.000 euro, omdat de tv-persoonlijkheid en voormalige zangeres immateriële schade heeft geleden door het verspreiden van het filmpje. Het bedrag viel een stuk lager uit dan de 450.000 euro die ze had geëist.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden