Transport Online - Agent verjaagt filmende omstanders reanimatie

Agent verjaagt filmende omstanders reanimatie

Agent verjaagt filmende omstanders reanimatie
02-11-2018 10:00 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een agent die deze week betrokken was bij een reanimatie van een man in een restaurant in Den Haag, heeft een groep mensen die dat filmden met hun mobieltje, weggejaagd. Hij spreekt zijn verontwaardiging uit over dat gedrag in een bericht op Facebook.

De vrouw van het slachtoffer reageerde verbijsterd op het filmen, stelt de agent: "Dit kan toch niet waar zijn?", zegt ze. "Ze zijn gewoon aan het filmen terwijl mijn man daar dood ligt te gaan”, citeert hij haar. Even verderop schrijft hij: "Wij hebben hier als politie geen woorden voor. Helaas kunnen we het gesprek met deze mensen niet voeren. Wij hadden ze graag geconfronteerd. Stel je voor dat het een dierbare van JOU is, hoe zou jij het vinden?”

Het is niet de eerste keer dat er verontwaardiging ontstaat naar aanleiding van het filmen van andermans ellende. Begin augustus gebeurde dat bij een verkeersongeluk op de A58. De Nederlandse Politiebond zei naar aanleiding van die situatie toen hogere boetes te willen voor het onnodig en uit sensatiezucht filmen van een ongeluk. Ook het online plaatsen zou bestraft moeten kunnen worden, zei Jan Struijs, voorzitter van de Nederlands Politiebond (NPB) toen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions