Transport Online - Noorwegen beperkt zoekactie naar vermiste Arjen Kamphuis

Noorwegen beperkt zoekactie naar vermiste Arjen Kamphuis

Noorwegen beperkt zoekactie naar vermiste Arjen Kamphuis
01-11-2018 17:17 | Buitenland | auteur ANP

OSLO - De politie in Noorwegen zet de zoekactie naar de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis voort, maar niet meer op dezelfde schaal als na zijn verdwijning op 20 augustus. Dat heeft de Noorse politie donderdag laten weten in een overzicht van de stand van zaken in de zoektocht naar de vermiste cybersecurityspecialist.

"Hoewel het onderzoek is afgeschaald in vergelijking met de eerste fase, blijft het onderzoek voldoende bemenst en zullen we voortdurend afwegen hoeveel middelen we daarin moeten stoppen'', zegt de politie.

Amsterdammer Kamphuis werd op 20 augustus voor het laatst gezien bij het uitchecken van een hotel in Bodø in het noorden van Noorwegen. Sindsdien zijn wel zijn kajak en andere spullen teruggevonden, maar ontbreekt van hem ieder spoor.

Meerdere scenario's

Bij de Noorse autoriteiten zijn meer dan honderd tips binnengekomen, maar het werden er de afgelopen weken steeds minder.

Er wordt uitgegaan van drie scenario's bij de vermissing van de 46-jarige Kamphuis, die door de politie geen van alle worden uitgesloten. Er wordt rekening gehouden met een ongeluk, een misdrijf en met de mogelijkheid dat hij zich opzettelijk schuilhoudt.

Zo is nog steeds onduidelijk hoe en waarom zijn mobiele telefoon op 30 augustus - tien dagen na zijn verdwijning - gedurende twintig minuten contact maakte met zendmasten in het zuiden van Noorwegen, nabij de plaats Vikesa. Hierna zijn de simkaarten verwijderd en is er een Duitse simkaart in zijn toestel geplaatst. De politie heeft zich de afgelopen weken vooral met dit spoor beziggehouden, maar heeft nog geen conclusies kunnen trekken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions