UWV maakt data vacatures en cv's openbaar

UWV maakt data vacatures en cv's openbaar
01-11-2018 09:52 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Uitkeringsinstantie UWV maakt informatie over vacatures en cv's beschikbaar. Op die manier wil het UWV, dat samenwerkt met uitzendbrancheorganisatie NBBU, zorgen dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter bij elkaar komen. Nu gaat dat steeds vaker mis, stelt de uitkeringsinstantie.

De gegevens worden als dataset aangeboden op het dataportaal van de overheid zodat iedereen er mee aan de slag de kan. In die set zitten cv's en vacatures van de afgelopen 1,5 jaar. Die gegevens zijn volgens het UWV anoniem gemaakt zodat ze niet meer tot personen zijn te herleiden. Het is in de dataset mogelijk om gegevens te selecteren per beroep en per regio.

Met de nieuwe dataset wordt volgens het UWV meer inzicht gegeven in de arbeidsmarkt. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld kijken in welke regio voor hun geschikt personeel te vinden is. Ook kunnen opleidingen zien welke beroepen personen met bepaalde opleidingen gaan uitoefenen. Verder wordt bijvoorbeeld duidelijk welke verschillende titels er gebruikt worden voor een bepaalde functie zodat vacatures aangepast kunnen worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden