Transport Online - Bruins: geen levensgevaar patiënt Slotervaart

 


Bruins: geen levensgevaar patiënt Slotervaart

Bruins: geen levensgevaar patiënt Slotervaart
31-10-2018 16:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Door het faillissement van het Slotervaart Ziekenhuis zijn geen patiënten in levensgevaar geweest. Ook de twee patiënten niet, van wie een arts zei dat dat wel het geval was, zegt minister Bruno Bruins (Medische Zorg).

Bruins heeft navraag gedaan bij de bestuurder en de curator van het Amsterdamse ziekenhuis. Zij hebben hem verzekerd dat van een levensbedreigende situatie geen sprake was.

Een internist-oncoloog van het ziekenhuis had eerder laten weten dat de abrupte verplaatsing van een patiënt bijna fataal was afgelopen. De patiënt, die een zware chemokuur ondergaat, werd na het uitspreken van het faillissement naar het verkeerde ziekenhuis overgebracht. Behandelend arts Hans-Martin Otten zou de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd daarover inlichten, maar de inspectie heeft volgens de minister geen melding ontvangen.

Scepsis

Bruins dringt erop aan alsnog melding te doen bij de IGZ als daar reden toe is. Hij heeft het bankroete ziekenhuis ook gevraagd op een rijtje te zetten wat er precies is voorgevallen en dat naar buiten te brengen, "zodat u het niet alleen uit mijn mond hoort''. De minister proefde scepsis en argwaan bij meerdere partijen.

Bruins' ontkenning dat van levensgevaar sprake was, leidde tot een felle aanvaring met PVV-Kamerlid Fleur Agema. Zij verweet de minister de zaak te bagatelliseren. Bruins veegde die beschuldiging woedend van tafel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden