Transport Online - Advocaat: ministerie misleidend in stint-zaak

Advocaat: ministerie misleidend in stint-zaak

Advocaat: ministerie misleidend in stint-zaak
31-10-2018 13:45 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Het onderzoek in het kort geding over het gebruik van de stint door een kinderopvang in Almere moet worden heropend. Advocaat Werner van Bentem heeft daags voor de uitspraak in het geding tegen de Nederlandse staat een verzoek daartoe ingediend bij de rechtbank.

Volgens de advocaat heeft het ministerie van Infrastructuur en Verkeer tegenstrijdige en onjuiste informatie verstrekt, zowel aan de Tweede Kamer als aan de rechter. Het betrokken verzoekschrift is gepubliceerd door RTL Nieuws.

Het ministerie stelde twee weken geleden in de rechtszaal dat de stintfabrikant een meldingsplicht had over wijzigingen in het ontwerp, dat was goedgekeurd om de weg op te gaan. Uit een reactie aan een andere fabrikant van een 'bijzondere bromfiets', zoals ook de stint is, zou echter blijken dat niet exact duidelijk is welke wijzigingen wel of niet zijn toegestaan.

Het ministerie zou geen toezicht hebben gehouden op de voertuigen nadat die op de weg waren toegelaten en dat tijdens de zitting "welbewust'' hebben verzwegen. De brief aan de andere fabrikant werd vlak na de zitting openbaar gemaakt en moet volgens de advocaat dus op het ministerie bekend zijn geweest. Hij spreekt over "bewuste pogingen om de rechter in dit geding te misleiden''.

De rechter zou donderdag uitspraak doen in het kort geding. De advocaat vraagt haar dan eerst een beslissing over zijn verzoek te nemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions