Clicky


Deense politie gaat verder met onderzoek naar Kurt Beier Transport

Deense politie gaat verder met onderzoek naar Kurt Beier Transport
31-10-2018 11:46 | Buitenland | auteur Redactie

PADBORG - De Deense politie en immigratiedienst en andere Deense autoriteiten gaan door met het onderzoek naar Kurt Beier Transport. In dit onderzoek zal moeten worden bepaald of Kurt Beier Transport zich schuldig heeft gemaakt aan onder meer mensenhandel.

Dinsdagochtend is door de immigratiedienst en politie een bezoek gebracht aan het bedrijf waar 26 Filipijnse en Sri Lankaanse vrachtwagenchauffeurs hun verhaal wilden doen. Zij hebben verteld hoe zij wonen, hoe hun dienstverband is en hoede belastingen zijn geregeld.

"We zijn nu klaar met het verhoren van de buitenlandse chauffeurs, net zoals we een doorzoeking bij het bedrijf hebben voltooid. Nu hebben we voldoende gegevens voor een vervolgonderzoek", zei politie-inspecteur Brian Fussing van de Immigration Controle Dienst (UKA West).

Hij voegt eraan toe dat de politie blijft werken aan het vermoeden dat mensenhandel mogelijk heeft plaatsgevonden: "Het vermoeden is nog steeds aanwezig, maar het is nog te vroeg om te zeggen wat het onderzoek uiteindelijk zal opleveren. "En aangezien we nog steeds op onderzoeksresultaten wachten, kunnen we momenteel verder niets bekendmaken", benadrukt Brian Fussing.

Het centrum tegen mensenhandel heeft ervoor gezorgd dat de buitenlandse chauffeurs een beter onderkomen is aangeboden dan de Spartaanse omstandigheden bij Kurt Beier waar ze tot nu toe verbleven.

Het is vervolgens aan de buitenlandse chauffeurs zelf of ze Denemarken willen verlaten, contact willen opnemen met hun ambassade of willen blijven werken bij het transportbedrijf.