'NS-kaartje soms duurder dan nodig is'

'NS-kaartje soms duurder dan nodig is'
30-10-2018 17:46 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Internationale treinkaartjes van de NS zijn soms duurder dan nodig is. Dat blijkt uit een steekproef die reizigersorganisatie Rover heeft gedaan.

Een kaartje bij NS International valt soms namelijk duurder uit dan als je ze via buitenlandse websites koopt. Zo kost een directe reis van Barcelona naar Brussel op een willekeurige dag bij de NS 102 euro, terwijl reizigers via de Franse spoorwegen een kaartje voor 88 euro kunnen krijgen.

Volgens NS heeft dat te maken met de verbinding met buitenlandse ticketsystemen. De laagste tarieven kunnen hier niet automatisch worden opgehaald, terwijl websites uit andere landen dat wel kunnen. Op dit moment is daar weinig aan te doen, maar de NS zegt het probleem te onderzoeken.

Volgens Rover zijn vervoerders verplicht de beste tarieven aan te bieden. De Franse vervoerder SNCF doet dit wel en de NS kan dan niet achterblijven, vindt de belangenorganisatie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden