Clicky


Leicester City bevestigt dood Thaise eigenaar vichai srivaddhanaprabha

Leicester City bevestigt dood Thaise eigenaar vichai srivaddhanaprabha
28-10-2018 23:38 | Sport | auteur ANP/RTR

LEICESTER - Leicester City heeft bevestigd dat voorzitter en clubeigenaar vichai srivaddhanaprabha is omgekomen bij de helikoptercrash zaterdag bij het stadion van de Engelse voetbalclub. In totaal zijn vijf inzittenden verongelukt, aldus de club in een verklaring op de website. Volgens de politie van Leicester zijn de vier andere doden de piloot, twee stafleden van de Thaise voorzitter en een passagier.

De helikopter stortte zaterdag ruim een uur na de 1-1 tussen Leicester City en West Ham United neer op een parkeerplaats en vatte vlam.

Vichai Srivaddhanaprabha was een van de rijkste mensen uit Thailand, met een geschat vermogen van zo'n 5 miljard dollar. Hij kocht Leicester City in 2010. In 2016 veroverde de voetbalclub onverwacht de titel in de Premier League.

"Het is met de diepste spijt en een collectief gebroken hart dat we bevestigen dat onze voorzitter, Vichai Srivaddhanaprabha, onder hen was die tragisch zijn omgekomen op zaterdagavond toen een helikopter met hem en vier andere mensen neerstortte buiten het King Power Stadium'', luidde de verklaring.

Rouwende supporters kwamen zondag bij het stadion bijeen. Ze legden onder meer bloemen neer bij het complex. Alle wedstrijden van de club op zondag werden uitgesteld.

Het Italiaanse luchtvaartbedrijf Leonardo, fabrikant van de helikopter, zegde de politie hulp toe bij het onderzoek naar de oorzaak van de crash. Het bedrijf zei verder dat dit het eerste ongeval was met dit type helikopter, een AW169.