Transport Online - FIFA verdubbelt prijzengeld WK vrouwenvoetbal

FIFA verdubbelt prijzengeld WK vrouwenvoetbal

FIFA verdubbelt prijzengeld WK vrouwenvoetbal
26-10-2018 20:17 | Sport | auteur ANP

KIGALI - Wereldvoetbalbond FIFA verhoogt het prijzengeld bij het WK voor vrouwen, dat volgende jaar in Frankrijk wordt gehouden, naar 30 miljoen dollar (26,4 miljoen euro). Dat maakte FIFA-voorzitter Gianni Infantino vrijdag bekend. "Dit is een zeer belangrijk bericht voor het vrouwenvoetbal", stelt de Zwitserse preses.

In 2015, toen Oranje voor het eerst op het WK was, werd er nog 15 miljoen dollar verdeeld over de 24 deelnemende landen. De FIFA verdubbelt dat bedrag voor het WK 2019 en heeft bovendien 20 miljoen dollar apart gezet voor de voorbereiding van de WK-landen. Voor het eerst krijgen de clubs van de voetbalsters ook een vergoeding voor het 'uitlenen' van de speelsters voor het WK.

Het prijzengeld bij de vrouwen is nog steeds slechts een fractie van het geld dat er bij de mannen wordt verdeeld. Op het WK 2014 in Brazilië werd 576 miljoen dollar verdeeld. Op het WK van dit jaar in Rusland lag de prijzenpot een stuk lager met 400 miljoen dollar, waarvan 38 miljoen naar wereldkampioen Frankrijk ging.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions