Transport Online - Aanhouding wegens mogelijke bompakketjes VS

Aanhouding wegens mogelijke bompakketjes VS

Aanhouding wegens mogelijke bompakketjes VS
26-10-2018 17:09 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse autoriteiten hebben een man aangehouden in verband met de bompakketjes die de afgelopen dagen naar prominente Democratische politici en CNN zijn gestuurd. Dat meldde CNN vrijdag, op basis van anonieme bronnen.

Een woordvoerster van het ministerie van Justitie bevestigde de aanhouding. Volgens justitiële bronnen zou het gaan om Cesar Sayoc, geboren in 1962. Het ministerie houdt later op de dag een persconferentie over de zaak.

De verdachte is door de FBI opgepakt op een parkeerplaats in Plantation bij Fort Lauderdale in de staat Florida. Dat is net ten noorden van Miami. Volgens Fox News zou het gaan om een man van in de vijftig, oorspronkelijk afkomstig uit New York. Hij zou al eerder zijn opgepakt in verband met terroristische activiteiten.

De aanhouding volgt kort nadat nog eens twee bompakketjes waren aangetroffen; één in Florida, geadresseerd aan de Amerikaanse Democratische senator Cory Booker, en één in New York bedoeld voor James Clapper, de vroegere baas van de gezamenlijke inlichtingendiensten.

Eerder werden onder anderen bombrieven verstuurd naar voormalig president Barack Obama, ex-presidentskandidate Hillary Clinton, oud-president Bill Clinton en acteur Robert De Niro. Ook werden twee verdachte pakketten onderschept die aan de voormalige vicepresident Joe Biden waren geadresseerd.

Het totaalaantal verstuurde bompakketjes staat nu op dertien, waaronder eentje die na de arrestatie is ontdekt. Geen van de explosieven is ontploft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions