Radio 538 moet Top 40 blijven uitzenden

Radio 538 moet Top 40 blijven uitzenden
26-10-2018 15:51 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Top 40 is tot het einde van het jaar op vrijdagmiddag te horen op de FM-zender van Radio 538. De zender verloor het kort geding dat de Stichting Nederlandse Top 40 had aangespannen.

In januari verhuist de hitlijst naar Qmusic. Radio 538 begint een nieuwe hitlijst, de 538TOP50, die het station al vanaf volgende week op vrijdagmiddag wilde uitzenden. De Stichting Nederlandse Top 40 stapte naar de rechter om dat te voorkomen.

538 wilde de nieuwe, eigen hitlijst meteen uitzenden op FM en de Top 40 zou dan in november en december alleen nog te horen zijn via een onlinezender en via DAB+, de digitale opvolger van FM. Maar volgens de stichting, onder voorzitterschap van Erik de Zwart, ligt contractueel vast dat de Top 40 op een FM-zender te horen moet zijn. De rechter ging daar vrijdag in mee.

Radio 538 liet kort na de uitspraak weten de 538TOP50 pas in januari te lanceren. De nieuwe hitlijst, die wordt samengesteld op basis van streamingcijfers en door vaste luisteraars van de zender, wordt vanaf 4 januari gepresenteerd door Ivo van Breukelen. Hij praat de komende twee maanden de Top 40 nog aan elkaar. Die hitlijst bestaat al sinds 1965.

Erik de Zwart is "blij" met de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank. "Daar neem ik even een glaasje champagne op straks." Hij vindt het "volkomen terecht dat 538 zich tot het einde toe aan het contract houdt. Als je afspraken met elkaar maakt dan hoor je je daaraan te houden".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden