Rapper met vuurwapen aangehouden

Rapper met vuurwapen aangehouden
26-10-2018 13:40 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - Agenten van de Zeehavenpolitie namen donderdag een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen, een paar duizend euro en een dure auto in beslag. Ze deden dat tijdens een preventief fouilleeractie in de Waalhaven.

De Waalhaven is een zogenaamd risicogebied. Dat betekent dat er sprake is van veel bedreigingen of geweld met gebruik van vuurwapens. Om de leefomgeving voor de inwoners van Rotterdam veiliger te maken, mag de politie in zo’n gebied preventief fouilleren. In totaal werden donderdag 30 voertuigen en 52 personen aan een controle onderworpen, meldt de politie.

Onder de bestuurdersstoel in de auto van een 29-jarige man uit Den Haag vonden agenten een vuurwapen. De man verklaarde rapper te zijn en dat het in zijn wereld heel gebruikelijk is een vuurwapen te hebben, in verband met bedreigingen over en weer. De man is aangehouden, evenals zijn 28-jarige bijrijder. Behalve het vuurwapen werd ook de auto en zo’n 5000 euro die in de auto lag in beslag genomen.

Verder namen agenten tijdens de actie nog een boksbeugel en drie messen in beslag. Twee van de drie messen vonden ze bij een 45-jarige man uit Leidschendam. Hij is aangehouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden