Clicky


 


's Werelds rijksten weer rijker geworden

's Werelds rijksten weer rijker geworden
26-10-2018 09:58 | Financieel | auteur ANP/DPA

BAZEL - De allerrijksten van de wereld zijn vorig jaar opnieuw een stuk rijker geworden. Door de aandelenhausse, stijgende vastgoedprijzen en economische groei zagen ze hun gemiddelde vermogen met 19 procent stijgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse miljardairsrapport dat accountantsfirma PwC en de Zwitserse bank UBS vrijdag hebben gepubliceerd.

Gezamenlijk bezaten ze een recordvermogen van 8,9 biljoen dollar (7,8 biljoen euro). Ter vergelijking: een biljoen is een één met twaalf nullen. De wereld telt nu 2158 miljardairs, 179 meer dan in 2016.

Degenen die het meest profiteerden van de wereldwijde groei waren Chinese rijken. Die zagen hun vermogen met 39 procent aandikken tot 1,1 biljoen dollar. Het aantal Chinese miljardairs nam toe tot 373, van 318 het jaar ervoor.

Nederland heeft negen miljardairs, eentje minder dan in 2016. Nog niet de helft van hen heeft het vermogen zelf vergaard, het merendeel heeft zijn rijkdom geërfd. Samen bezaten de Nederlandse miljardairs 35,5 miljard dollar (31 miljard euro). Namen worden in het rapport niet genoemd, maar onder hen zijn zeker Heineken-erfgename Charlene de Carvalho en Randstad-oprichter Frits Goldschmeding.

De nieuwe miljardairs blijken graag in kunst te beleggen. Vooral in Azië schieten de privémusea als paddenstoelen uit de grond. Ook worden openbare musea rijkelijk voorzien van schenkingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats