Transport Online - FIOD houdt man aan voor grootschalige faillissementsfraude

FIOD houdt man aan voor grootschalige faillissementsfraude

FIOD houdt man aan voor grootschalige faillissementsfraude
25-10-2018 17:20 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De FIOD heeft donderdag een 44-jarige man aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar grootschalige faillissementsfraude. De FIOD doorzocht woningen in Den Haag en Vlaardingen. Gelijktijdig werden een woning in Duitsland en een bedrijfspand op Curaçao doorzocht. Er is beslag gelegd op onder meer exclusieve auto’s, contant geld en horloges.

Verdachte was directielid van een investeringsfonds dat belegde in levensverzekeringen. Zowel het fonds als verdachte zijn in 2008 failliet verklaard. Curatoren kunnen een aanzienlijk deel van de inleg in het fonds niet terugvinden. Het vermoeden is dat het directielid van het investeringsfonds zichzelf heeft verrijkt met de ingelegd gelden. Beleggers zijn hierdoor voor vele tientallen miljoenen euro’s benadeeld.

Ondanks het faillissement lijkt verdachte over voldoende vermogen te beschikken om er een luxueus leven op na te houden. Hiervoor maakt hij vermoedelijk gebruik van verhullende constructies met buitenlandse vennootschappen. De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de curator. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De FIOD doorzocht drie woningen in Den Haag en een in Vlaardingen. Hierbij heeft de FIOD beslag gelegd op vijf auto’s waaronder een Mercedes AMG GT C, een Porsche 911 Targa 4 GTS en een Nissan GTR. Daarnaast is beslag gelegd op bijna 66.000 euro contant geld, dure horloges, bitcoinwallets en digitale en fysieke administratie. In Duitsland en op Curaçao is beslag gelegd op administratie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions