Transport Online - Ook MC Slotervaart failliet verklaard

Ook MC Slotervaart failliet verklaard

Ook MC Slotervaart failliet verklaard
25-10-2018 14:06 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is donderdag failliet verklaard. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Donderdagmorgen gingen de IJsselmeerziekenhuizen al failliet.

"Het faillissement betekent dat het ziekenhuis op korte termijn gaat sluiten. De opvang van patiënten is gegarandeerd door de zorgverzekeraars en de omliggende ziekenhuizen'', aldus het ziekenhuis.

De medewerkers werden donderdagmiddag geïnformeerd. Volgens MC Slotervaart stellen zorgverzekeraars, onder leiding van Zilveren Kruis, geld beschikbaar voor een ,,voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg''.

De patiënten die op dit moment in het ziekenhuis liggen worden de komende dagen naar een ander ziekenhuis overgeplaatst. Ook de poliklinische patiënten worden de komende periode aan een ander ziekenhuis overgedragen.

Geldkraan dicht

Bij het Slotervaartziekenhuis werken 1200 mensen. Het Amsterdamse ziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen, in handen van zorgondernemer Loek Winter, kregen dinsdag uitstel van betaling. De ziekenhuizen kwamen in financiële problemen nadat financiers het vertrouwen hadden opgezegd en de geldkraan dicht draaide.

Het Slotervaart kampte al lang met financiële en bestuurlijke problemen en ook in de IJsselmeerziekenhuizen heerst al geruime tijd onrust.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions