Transport Online - Deuren nieuwe zeesluis IJmuiden onderweg naar Nederland

Deuren nieuwe zeesluis IJmuiden onderweg naar Nederland

Deuren nieuwe zeesluis IJmuiden onderweg naar Nederland
25-10-2018 10:20 | Algemeen | auteur Redactie

IJMUIDEN - De deuren voor de nieuwe zeesluis in IJmuiden zijn onderweg naar Nederland. Dat meldt Rijkswaterstaat donderdag. In de nacht van 23 op 24 oktober 2018 (Nederlandse tijd) zijn de deuren per schip vertrokken uit Zuid-Korea. De verwachting is dat zij zo’n twee maanden onderweg zullen zijn.

In totaal worden er drie deuren vervoerd. Het gaat om twee operationele sluisdeuren, waarvoor nu in IJmuiden de deurkas aan de zeezijde wordt afgezonken, en een reservesluisdeur.

De sluisdeuren zijn per stuk 72 m lang, 24 m hoog en 11 m breed. Ze wegen zo’n 2.900 ton per stuk. De deuren liggen op hun zijkant op een zogeheten zwaarladingschip. Het schip is 45 m breed, de deuren zijn 72 m en steken dus een flink stuk uit.

Om ruimte te bieden aan steeds groter wordende zeeschepen wordt sinds 2016 in IJmuiden gewerkt aan de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. De zeesluis zorgt getijde-onafhankelijk voor een vlotte en veilige bereikbaarheid van de havens en bedrijven langs het Noordzeekanaal. De nieuwe sluis wordt 500 m lang, 70 m breed en 18 m diep.

Het project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam en de gemeente Velsen. Aannemersconsortium OpenIJ bouwt de nieuwe zeesluis in opdracht van Rijkswaterstaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions