Transport Online - Explosief gevonden in de post van de Clintons

Explosief gevonden in de post van de Clintons

Explosief gevonden in de post van de Clintons
24-10-2018 16:23 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De FBI heeft pakketjes met explosieven onderschept die naar de Amerikaanse ex-president Barack Obama, naar Bill en Hillary Clinton en nieuwszender CNN waren gestuurd. Ook andere prominente Democratische politici kregen woensdag bompakketjes.

President Donald Trump is op de hoogte gesteld. Het Witte Huis neemt de situatie "zeer serieus'', aldus een functionaris. De acties zijn ,,verachtelijk'' en de verantwoordelijken zullen ervoor boeten, aldus het Witte Huis.

Bij de woning van voormalig presidentskandidate Hillary en oud-president Bill Clinton in Chappaqua in de staat New York werd woensdag een explosief tussen de post gevonden. Even later werd in Washington ook een verdacht pakketje onderschept dat naar de Amerikaanse ex-president Barack Obama was gestuurd.

Ook andere prominente Democratische politici kregen 'bompost', meldden Amerikaanse media later. Zoals Obama's voormalige minister van Justitie Eric Holder en de voormalig voorzitter van de Democratisch partij, Debbie Wasserman-Schultz. Ook de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, zei dat een explosief naar zijn kantoor was gestuurd.

Volgens een justitiële bron waren de onderschepte bompakketjes van dezelfde soort als eerder deze week werd gevonden bij het huis van miljardair George Soros in Bedford. Dat bevatte een explosief poeder.

De pakketjes naar Obama en de Clintons werden tijdens routinecontroles door de FBI onmiddellijk geïdentificeerd als potentiële explosieven. De Clintons en Obama hebben de pakketjes niet ontvangen en ze waren ook niet aanwezig om ze te ontvangen, aldus de FBI. Het pakketje dat naar CNN was gestuurd, werd gevonden in de postkamer. Het is daar inmiddels weggehaald.

Burgemeester Bill de Blasio van New York noemde het sturen van explosief materiaal een "daad van terreur'’.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions