Topman én 1600 man weg bij Handelsbanken

Topman én 1600 man weg bij Handelsbanken
24-10-2018 10:03 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

STOCKHOLM - Handelsbanken neemt de komende vier jaar geleidelijk afscheid van 1600 medewerkers. Dat maakte de Zweedse bank woensdag bekend bij de publicatie van teleurstellende resultaten. Topman Anders Bouvin kondigde bovendien aan volgend jaar zelf ook op te stappen.

Handelsbanken, dat ook in Nederland actief is, zag zijn medewerkersbestand vorig jaar groeien naar ruim 12.500. Bouvin hield er de onder banken ongebruikelijke strategie op na om sterk in te zetten op fysieke bankfilialen. De meeste andere grote banken hebben de afgelopen tijd juist het mes gezet in het aantal contactpunten voor klanten, en verschoven steeds meer dienstverlening naar online.

De ontslagen moeten de resultaten van Handelsbanken opkrikken. In de eerste negen maanden van het jaar kwam de nettowinst uit op bijna 7,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend zo'n 760 miljoen euro. Dat is minder dan waar de meest pessimistische analist vooraf op had gerekend.

Het concern wil in enkele markten, waaronder Nederland, juist groeien. In Nederland werden het afgelopen jaar twee nieuwe filialen geopend. Handelsbanken heeft hier nu 29 vestigingen met iets meer dan driehonderd medewerkers. De winst steeg met 22 procent.

Jens Wiklund, de topman van de Nederlandse tak van Handelsbanken, bevestigt dat er niet in het aantal medewerkers in Nederland wordt gesneden. "We blijven investeren in verdere expansie van onze activiteiten en in de groei van het aantal kantoren en medewerkers.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden