Transport Online - Randstadtopman wil minimumtarief voor zzp'ers

Randstadtopman wil minimumtarief voor zzp'ers

Randstadtopman wil minimumtarief voor zzp'ers
24-10-2018 09:44 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Het kabinet moet bodemtarieven invoeren voor zzp'ers om uitholling van het sociale stelsel te voorkomen. Dit zegt topman Jacques van den Broek van uitzendreus Randstad dinsdag in Het Financieele Dagblad.

Van den Broek richt zich met name tegen platformbedrijven die flexwerkers via een zzp-constructie aan het werk zetten zonder sociale verzekering. Zij kunnen daardoor lagere uurtarieven betalen dan uitzendorganisaties.

"Als je één miljoen mensen op die manier laat werken, holt dat het sociale systeem uit. Ook op een flexibele arbeidsmarkt heb je recht op zaken zoals een verzekering, training en hypotheek", zegt de topman. "Met de Europese vakbonden hebben we afgesproken dat platformwerkers onder hetzelfde regime moeten vallen."

Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees kwam eerder met plannen voor een minimumtarief om zzp'ers aan de onderkant van de markt te beschermen. Die leidden tot Europese bezwaren, omdat tariefafspraken vrije concurrentie belemmeren. "Het is misschien niet gemakkelijk, maar wel nodig", zegt Van den Broek hierover.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions