Nagtegaal Transport failliet

Nagtegaal Transport failliet
17-10-2008 19:14 | Faillissementen | auteur de redactie
ALPHEN AAN DEN RIJN - Transportbedrijf Nagtegaal uit Alphen aan de Rijn is failliet meldt RTV West.

Het ging al langer niet zo goed met het bedrijf, maar door de terugvallende vraag is het doek nu definitief gevallen. Het transport werd ook moeilijker omdat banken minder snel een bankgarantie afgeven voor levering van goederen. Bij het bedrijf werken zeventien mensen.

Nagtegaal BV werd in 1885 opgericht door Arie Nagtegaal die met trekschuiten en handkarren kazen vervoerde van de boerderij naar de winkels. Inmiddels heeft het bedrijf zeventien vrachtwagens. Tot 2007 vervoerden ze vooral kaas voor Campina. Toen die overstapte naar Wessels Transport uit Vriezenveen, die inmiddels zelf is overgenomen door Anker Kaas uit Lopik, begonnen de problemen voor Nagtegaal BV.

Directeur Arjan Nagtegaal spreekt van 'een drama'. Curator Guus Berntsen probeert een koper te vinden voor de failliete boedel. Ook hier kan de bancaire crisis gaan opspelen, want als potentiële kopers geen eigen middelen hebben, stappen ze voor een lening naar de bank. Die stelt nu veel hogere eisen dan een paar weken geleden.

Het goederenvervoer ondervindt steeds meer hinder van de stagnerende vraag en banken die minder makkelijk een bankgarantie afgeven. Bij het bedrijf werken zeventien chauffeurs. De curator probeert het bedrijf of delen ervan te verkopen aan andere transportbedrijven.

Bekijk hier het nieuwsitem van RTV West


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 mei t/m zondag 2 juni

Alle Rijverboden