Transport Online - Nederlandse inbrekersfamilie opgepakt

Nederlandse inbrekersfamilie opgepakt

Nederlandse inbrekersfamilie opgepakt
23-10-2018 13:55 | Buitenland | auteur ANP

OSNABRÜCK - Een Nederlandse familie wordt verdacht van meer dan honderd inbraken in Nederland, Duitsland en België, en mogelijk ook in Denemarken. Zeker elf mensen zijn opgepakt. Ze zouden in wisselende samenstellingen hebben ingebroken.

In totaal zouden veertien mannen en zeven vrouwen betrokken zijn geweest bij de diefstallen. Zij moeten zich verantwoorden bij de rechtbank in het Duitse Osnabrück.

De inbraken werden vanuit Overijssel gepland. De daders richtten zich vooral op boerderijen en vrijstaande huizen. De schade bedraagt volgens de Duitse politie zo'n 150.000 euro. Het politie-onderzoek naar de bende heeft bijna anderhalf jaar geduurd.

Rechercheurs hadden de familie al sinds 2012 in het vizier. Toen ging het om 54 verdachten, die enkele tonnen zouden hebben verdiend aan het doorverkopen van de buit. Enkelen kregen gevangenisstraffen van meerdere jaren. Het huidige onderzoek begon in april 2017, toen de familie weer actief bleek te zijn. In Enschede en Utrecht zijn huizen van de verdachten doorzocht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions