Clicky

 
Transport Online - Erdogan: dood Khashoggi lijkt vooropgezet

Erdogan: dood Khashoggi lijkt vooropgezet

Erdogan: dood Khashoggi lijkt vooropgezet
23-10-2018 12:05 | Buitenland | auteur ANP

ANKARA - De Saudische journalist Jamal Khashoggi lijkt wel degelijk het slachtoffer te zijn geworden van een geplande moord. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die in het parlement vertelde wat tot dusver aan het licht is gekomen over de zaak.

Erdogan stelde dat zijn land sterke aanwijzingen heeft dat de "gruwelijke'' moord op Khashoggi de geplande uitkomst was van een vooropgezette operatie. Riyad heeft toegegeven dat Khashoggi is gedood in het Saudische consulaat in Istanbul, maar zei ook dat dat gebeurde tijdens een gevecht. Die uitleg werd direct in twijfel getrokken.

Saudi-Arabië heeft nog het nodige uit te leggen, vindt Erdogan. Hij stelde dat een Saudisch team voor de dood van Khashoggi in Turkije is aangekomen. Ook zou het camerasysteem van het consulaat onklaar zijn gemaakt.

Erdogan wil onder meer weten wie het team naar zijn land heeft gestuurd en wie de lokale handlanger is die het lichaam na de moord zou hebben weggewerkt. Ook wil hij weten waar de stoffelijke resten van Khashoggi zijn gebleven en waarom zoveel tegenstrijdige verklaringen naar buiten zijn gebracht over de dood van de kritische journalist.

Saudi-Arabië maakte eerder bekend achttien verdachten te hebben opgepakt. Zij moeten volgens Erdogan in Turkije worden vervolgd. De Turkse leider stelde ook dat Turkije en de internationale gemeenschap er geen genoegen mee zullen nemen als alleen een paar veiligheids- en inlichtingenfunctionarissen de schuld krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions