Transport Online - Schippers hopen op regen in Duitsland en Zwitserland

Schippers hopen op regen in Duitsland en Zwitserland

Schippers hopen op regen in Duitsland en Zwitserland
23-10-2018 11:47 | Algemeen | auteur ANP

LELYSTAD - Het moet hard gaan regenen in Duitsland en Zwitserland om de waterafvoer op de grote rivieren in Nederland weer op peil te brengen. De waterstand van de Rijn bij Lobith is met 6.50 meter boven NAP historisch laag. In Duitsland is de situatie nog zorgelijker. Rijkswaterstaat voorziet geen verbetering, totdat het in het weekeinde mogelijk gaat regenen in Zuid-Duitsland.

Binnenvaartschepen kunnen gewoonlijk in één keer een lading meenemen die gelijkstaat aan meerdere vrachtwagens. Maar door het extreem lage water is die belading al weken niet mogelijk. Op sommige plekken in Duitsland, zoals bij Mannheim, kunnen de schippers zelfs de bodem van de Rijn zien. Dat is volgens hen nooit eerder gebeurd. Veel schippers vanuit Rotterdam slaan nu op de Waal bij Nijmegen lading over, omdat ze niet verder stroomopwaarts kunnen.

De Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) komt woensdag weer bijeen om de situatie te bespreken, aldus Rijkswaterstaat. Doordat de rivieren heel weinig water afvoeren naar zee, nemen de verziltingsproblemen in het westen weer toe.

Foto's

 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA
 • J.Roeland
  BELVONA
 • J.Roeland
  NOVA CURA
 • J.Roeland
  ALFA-NERO

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen