Bedrijven betalen rekeningen langzamer

Bedrijven betalen rekeningen langzamer
23-10-2018 11:27 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Bedrijven zijn in het derde kwartaal hun rekeningen later gaan betalen. Gemiddeld deden ze er 0,7 dagen langer over om te betalen en moesten hun leveranciers 40,6 dagen wachten op hun geld, blijkt uit onderzoek van zakelijke informatieleverancier Graydon.

Het is een opvallende stijging, stelt Maurice van Weerdenburg van Graydon. De betalingsmoraal is in het derde kwartaal altijd minder dan in de eerste drie maanden, waarschijnlijk vanwege onderbezetting op financiële afdelingen door vakantie. Het verschil was volgens Graydon nog nooit zo groot al heeft het bedrijf daar niet direct een verklaring voor.

De horecasector doet het qua betalingen het best en betaalt gemiddeld na 38,8 dagen de rekeningen. De energiebranche is sterk vooruit gegaan en is nu de nummer drie voor wat betreft snelste betalingen. In de transport- en logistiek moeten leveranciers 44,1 dagen op hun geld wachten.

Ook regionaal zijn er verschillen. Zeeuwse bedrijven betalen hun rekeningen het snelst na gemiddeld 38,8 dagen, die in Flevoland nemen het langst de tijd en maken pas na gemiddeld 41,7 dagen geld over.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden