Medewerkers verpakkingsbedrijf Clondalkin leggen het werk neer

Medewerkers verpakkingsbedrijf Clondalkin leggen het werk neer
23-10-2018 09:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

GROOTEGAST - Werknemers van Clondalkin in Grootegast leggen vanmiddag, dinsdag 23 oktober, hun werk een paar uur neer. De medewerkers van dit verpakkingsbedrijf willen, net zoals hun collega’s binnen de Grafimedia-sector, fatsoenlijke afspraken in de nieuwe cao. De oude cao verliep al afgelopen april.

"De werkgevers in de Grafimedia laten hun verantwoordelijkheden liggen en uiteindelijk zijn het de medewerkers die daar de dupe van zijn", aldus Bernard van Iren, bestuurder bij FNV Media & Cultuur: "Alles draait om geld, maar we laten ons niet inpakken door de werkgevers."

Van Iren vervolgt: "De werkgevers binnen de Grafimedia weigeren fatsoenlijke cao-afspraken te maken. We hebben onze eisen gesteld en de werkgevers tot september de kans gegeven hierop in te gaan. Hier hebben we geen reactie op gehad, dus gaan de medewerkers over tot acties."

De medewerkers willen een loonstijging vanzes procent in de komende twee jaar en goede afspraken over de inzet van uitzendkrachten/ZZP'ers. Ook moet het derde WW-jaar worden gerepareerd en de werkgevers moeten van de klokurenmatrix (toeslag voor werk buiten het dagvenster) afblijven. Ook moet er een generatiepact komen; ouderen kunnen minder werken en jongeren kunnen deze uren invullen. Zo kunnen ouderen gezond de pensioeneindstreep en komt er meer werkgelegenheid voor jongeren.

De werkgevers willen veel minder. Ze bieden slechts vier maal één procent loonsverhoging in 27 maanden en een uitgekleed generatiepact zonder herbezetting en zonder regeling voor nachtdienstmedewerkers. Ook stellen ze allerlei voorwaarden aan de WW-reparatie.

De komende periode kwamen en komen vele medewerkers van verschillende bedrijven uit de Grafimedia-sector in het hele land in actie voor een fatsoenlijke cao. Zo legden op vrijdag 28 september en maandag 1 oktober medewerkers van de Ardagh-vestiging in Hoogeveen het werk al voor 48 uur neer. Op 16 oktober legden medewerkers van Floramedia uit Westzaan het werk een middag neer. Een dag later deden hun collega’s van Roto Smeets hetzelfde.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier