Clicky

 
Transport Online - Rozenburgsesluis tijdelijk dicht

Rozenburgsesluis tijdelijk dicht

Rozenburgsesluis tijdelijk dicht
22-10-2018 16:41 | Algemeen | auteur Redactie

ROTTERDAM - Van 5 november tot en met zondag 9 december zal de Rozenburgsesluis in Rotterdam, Botlek niet worden bediend in verband met de vervanging van de Hydrauliek en de elektrische installatie. Pompen, slangen, deur- en schuifcilinders van alle acht sluisdeuren worden vervangen.

“De sluis nadert het einde van zijn technische levensduur. Voor de bedrijfszekerheid in de toekomst is vernieuwen van de complete hydraulische bewegingswerken noodzakelijk. We verwachten dat we door het groot onderhoud de sluis in ieder geval tot 2038 operationeel kunnen houden”, aldus Ronald Paul, CCO van het Havenbedrijf.

De Rozenburgsesluis – vernoemd naar het stadje Rozenburg – verbindt het Calandkanaal met het Hartelkanaal. De sluis is op 19 april 1971 door koningin Juliana geopend. Doordat twee bruggen op het complex aanwezig zijn, kan het wegverkeer een continue doorgang vinden. Jaarlijks passeren zo’n 20.000 (voornamelijk binnenvaart)schepen de sluis. Het niet kunnen bedienen van de Rozenburgsesluis zorgt ervoor dat de scheepvaart moet omvaren.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats