Transport Online - Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven staakt

Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven staakt

Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven staakt
22-10-2018 16:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

EINDHOVEN - Cabinepersoneel van Ryanair legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetvlieger tegen de voorgenomen sluiting van de basis op Eindhoven Airport.

Ryanair kondigde eerder deze maand aan zijn Eindhovense basis te sluiten. Volgens vakbond FNV betekent dat direct ontslag voor personeel dat nog in proeftijd zat. Daarnaast zou ontslag dreigen voor medewerkers die zijn overgeplaatst naar een andere basis, maar wegens persoonlijke omstandigheden niet kunnen verhuizen uit Eindhoven.

FNV verwacht dat ,,het gros'' van de dinsdag ingeroosterde cabinemedewerkers meedoet aan de werkonderbreking. Zo'n dertig van hen overhandigen een petitie aan het provinciebestuur van Brabant, dat een belang heeft in Eindhoven Airport. Niet alle Ryanair-vluchten van en naar Nederland worden overigens uitgevoerd door Nederlands personeel.

Ryanair spreekt van een ,,onnodige" staking en stelt dat alle vluchten van en naar Eindhoven dinsdag gewoon doorgaan. De maatschappij heeft bij eerdere stakingen dit jaar stakingsbrekers ingezet. De vliegtuigen worden dan bemand door crews uit andere landen.

Vorige week werd al bekend dat FNV een kort geding aanspant tegen Ryanair. De vakbond eist dat de luchtvaartmaatschappij duidelijk maakt waarom de sluiting van de Eindhovense basis noodzakelijk is. Het vertrek uit Eindhoven wekt verbazing, omdat Ryanair in het verleden juist aangaf in Nederland te willen groeien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions