Transport Online - 'Saudi in kleren Khashoggi gezien na moord'

'Saudi in kleren Khashoggi gezien na moord'

'Saudi in kleren Khashoggi gezien na moord'
22-10-2018 13:51 | Buitenland | auteur ANP

ISTANBUL - Een lid van het vijftien man sterke team dat verdacht wordt van de dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi droeg op de dag van de moord de kleren van Khashoggi. Dat blijkt uit beelden van bewakingscamera's, aldus een Turkse functionaris tegen CNN.

CNN heeft de exclusieve beelden die deel uitmaken van het onderzoek van de Turkse regering verkregen. Daarop is volgens CNN kennelijk te zien dat de man het consulaat verlaat via de achterdeur en is gekleed in de kleren van Khashoggi. Ook droeg hij een valse baard en een bril. Dezelfde man werd volgens het Turkse onderzoek in dezelfde kleren gezien in de Blauwe Moskee van de stad, slechts enkele uren nadat de journalist voor het laatst levend het consulaat was binnengekomen op 2 oktober.

De man op de video, door de functionaris geïdentificeerd als Mustafa al-Madani, was naar verluidt lid van wat de onderzoekers een doodseskader noemen dat gestuurd was om de journalist te doden in het Saudische consulaat. Dat moest gebeuren tijdens een geplande afspraak om papieren te regelen voor zijn aanstaande huwelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions