Duo vervangt Matt LeBlanc in Top Gear

Duo vervangt Matt LeBlanc in Top Gear
22-10-2018 09:52 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Paddy McGuinness en Andrew Flintoff worden de nieuwe presentatoren van Top Gear. Het duo treedt in de voetsporen van Matt LeBlanc, die dit najaar na vier seizoenen afscheid neemt van het autoprogramma van de BBC.

McGuinness en Flintoff kruipen begin volgend jaar voor het eerst achter het stuur voor Top Gear, maakte de BBC maandag bekend. Comedian McGuinness vindt het "een grote eer dat de BBC mij deze kans heeft gegeven". "Het is meer dan spannend om een show te mogen presenteren waarvan ik als klein jongetje al genoot."

Ook voormalig cricket-speler Flintoff is in zijn nopjes. "Je krijgt niet vaak de kans om twee droombanen te hebben, maar ik kan zeggen dat het me is gelukt." Auto's zijn "altijd" al een passie geweest van de sporter. "En ik vind het geweldig dat ik me bij het Top Gear-team mag voegen."

Geen succes

McGuinness en Flintoff voegen zich bij ex-coureur Chris Harris, die de show sinds 2016 presenteert. Rory Reid, ook sinds 2016 een van de presentatoren, doet een stapje terug. Hij "blijft lid van de Top Gear-familie", maar niet meer als vaste presentator. Wel blijft Rory het gezicht van de onlineserie Extra Gear.

Top Gear werd jarenlang gepresenteerd door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Clarkson werd in maart 2015 door de BBC ontslagen omdat hij een producer had geslagen. Hammond en May gaven aan Top Gear niet zonder hem te willen presenteren en stapten op. Het trio maakt sindsdien een autoshow voor Amazon Prime, The Grand Tour.

Chris Evans verving Clarkson bij Top Gear, maar dat bleek geen succes. Als gevolg van tegenvallende kijkcijfers stapte hij in de zomer van 2016 per direct op. Het autoprogramma, dat over de hele wereld wordt uitgezonden, werd sindsdien afwisselend gepresenteerd door LeBlanc, Harris en Reid. LeBlanc, die zijn bekendheid dankt aan Friends, maakte in mei bekend te stoppen met Top Gear. Hij is begin volgend jaar voor het laatst te zien, later volgend jaar maken McGuinness en Flintoff hun debuut.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden