Transport Online - Breda wil gebiedsverbod voor voetbalvandalen

Breda wil gebiedsverbod voor voetbalvandalen

Breda wil gebiedsverbod voor voetbalvandalen
22-10-2018 09:37 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - Burgemeester Paul Depla van Breda wil gebiedsverboden opleggen aan de voetbalsupporters die zondag betrokken zijn geweest bij rellen na afloop van de streekderby NAC-Willem II. De burgemeester laat zich maandag informeren over de mogelijkheden, zei hij op Omroep Brabant en Radio 1.

Supporters van de ploegen wilden elkaar zondag te lijf gaan. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de tientallen supporters van beide clubs uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Agenten werden bedreigd en mishandeld. Twee politiemensen raakten lichtgewond.

Tot dusver zijn vijf verdachten aangehouden, maakte de politie maandag bekend. De mannen komen uit Breda, Roosendaal en Oosterhout. De politie verwacht nog meer arrestaties, op basis van camerabeelden die gemaakt zijn. De politie adviseert relschoppers om zich te komen melden om te voorkomen dat beelden online worden geplaatst.

Volgens de burgemeester kunnen de relschoppers rekenen op diverse maatregelen. NAC zal stadionverboden uitdelen, verwacht Depla. En als het aan hem ligt, blijven de betrokkenen met een gebiedsverbod voorlopig uit de buurt van het stadion.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen