Clicky


Verstappen staakt kwalificatie met kapot wiel

Verstappen staakt kwalificatie met kapot wiel
21-10-2018 00:01 | Sport | auteur ANP

AUSTIN - Max Verstappen is voortijdig uitgevallen in de kwalificatierace van de Grote Prijs van de Verenigde Staten. De Nederlander reed in de eerste van drie sessies de ophanging van zijn rechterachterwiel kapot op de kerbstones die de bochten markeren op het circuit van Austin.

De coureur slaagde er nog net in zijn Red Bull de garage in te rijden. De monteurs probeerden nog de bolide te repareren, maar het probleem bleek te groot om binnen een klein kwartier op te lossen. Verstappen stapte uit de cockpit en beende boos weg. Hij reed weliswaar de zesde tijd in de eerste sessie (Q1) en mocht dus nog doorgaan in de tweede sessie (Q2), maar omdat hij niet meer het circuit op kwam, eindigde hij als vijftiende in de kwalificatierace.

Hij schuift vermoedelijk op naar de dertiende startplek, omdat de twee coureurs van Toro Rosso vanwege motorwissels voor straf achteraan moeten beginnen in de race op zondag.

Verstappen zorgde vorig jaar nog voor spektakel op het Circuit of the America. Hij startte toen vanaf plek zestien en rukte in mum van tijd op naar de vijfde plaats. In de slotfase van de race haalde hij Valtteri Bottas en Kimi Räkkönen nog in en finishte als derde. Zijn gewaagde inhaalactie bij Räikkönen in de laatste bocht leverde hem een tijdstraf van 5 seconden op, waardoor hij als vierde werd geklasseerd.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur