Transport Online - Dode na woningbrand in Didam

Dode na woningbrand in Didam

Dode na woningbrand in Didam
20-10-2018 10:21 | Binnenland | auteur ANP

DIDAM - Bij een grote woningbrand in de Schoolstraat in Didam is een 88-jarige man om het leven gekomen. In de woning waar de brand woedde was ook zijn echtgenote aanwezig. Zij heeft veel rook ingeademd, maar is door de buurman uit het pand gehaald, meldde de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De vrouw is door ambulancemedewerkers onderzocht

De brand in een woning van het appartementencomplex in de Schoolstraat brak uit rond 02.00 uur. De veiligheidsregio meldde rond 02.30 dat er nog een persoon in een van de woningen was. In het appartementencomplex in de Schoolstraat heeft de brandweer 21 appartementen in het seniorencomplex ontruimd en vijftig bewoners geëvacueerd. De bewoners, de meesten op leeftijd, zijn opgevangen op tijdelijke locaties en vervolgens in een naburig café en zalencentrum. Ze maken het naar omstandigheden goed, meldt de veiligheidsregio.

De bewoners konden in de nacht niet meer teug naar hun woningen. Er is veel schade, vooral door glas en door het blussen. De verwachting van de brandweer is dat een deel van de bewoners zaterdag terug naar hun woning kan.

De politie heeft een onderzoek geopend en er wordt schade-onderzoek gedaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions