Transport Online - Kabinet: meer uitleg over einde verzetten klok

Kabinet: meer uitleg over einde verzetten klok

Kabinet: meer uitleg over einde verzetten klok
19-10-2018 17:20 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Europese Commissie moet beter uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van een permanente zomer- of wintertijd, als alternatief voor de huidige manier om elk half jaar de klok te verzetten.

Het kabinet vraagt om een duidelijkere onderbouwing van de voorstellen uit Brussel. Het plan om op 1 april alles afgerond te hebben, gaat te snel en is niet realistisch.

Vicepremier Hugo de Jonge benadrukt dat het "onwenselijk'' is om in Europa allerlei verschillende tijden te hebben: "Geen lappendeken.'' Het kabinet zegt tijd nodig te hebben om alles af te stemmen met andere landen, vooral met België, Luxemburg en Duitsland. Ook moet de wet nog door de Tweede en Eerste Kamer.

Het kabinet laat onder meer een peiling onder Nederlanders houden om zijn standpunt te bepalen en de knoop door te hakken. De representatieve steekproef is naar verwachting nog dit jaar.

Volgens minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) gaat het om een onderwerp dat "heel erg leeft bij de bevolking", gezien de hoeveelheid reacties die het kabinet krijgt. Ze noemt het "positief" dat de Europese Commissie met een voorstel is gekomen, maar sluit niet helemaal uit dat alles bij het oude blijft als "Europa er niet uitkomt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen